به گزارش قدس خراسان، حجت الاسلام و المسلمین حجت گنابادی نژاد روز سه شنبه در نخستین جلسه شورای آموزش و پرورش استان خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به تکالیف محول شده، ۲۵۴ هزار و ۶۵۴ نفر از آنان در اولویت جامعه هدف نهضت سوادآموزی هستند.
معاون هماهنگ کننده امور زائران استانداری خراسان رضوی بیان کرد: اولویت نخست در سواد آموزی، بازماندگان از تحصیل و افراد بی سواد با سنین ۱۰ تا ۴۹ سال هستند و ۲۴۲ هزار و ۴۵۲ هزار نفر بی سواد دیگر نیز به دلیل سن بالای ۶۵ سال و معرفی شده از سوی دستگاههای اجرایی دیگر در اولویت بعدی سواد آموزی قرار دارند.
وی با اشاره به نقش دستگاههای مختلف در کاهش بی سوادی در خراسان رضوی گفت: هر یک از دستگاه های مربوطه از جمله بهزیستی، اتباع و امور مهاجران و دیگر سازمان ها باید تمامی اقدامات ریشه کنی بی سوادی در دستگاه خویش را انجام دهند و نهضت سواد آموزی فقط معیارها و شاخص ها را برای آنها تبیین کند.
گنابادی نژاد تصریح کرد: در امر ریشه کنی بی سوادی باید نهادهایی از جمله هلال احمر که دارای شبکه مردمی هستند، پای کار بیایند و از ظرفیت های خویش در این مسیر استفاده کنند.
معاون هماهنگ کننده امور زائران استانداری خراسان رضوی بیان کرد: موضوع سواد آموزی برای پیشبرد افراد کشور مهم است، لذا برای تحقق آن باید راهکارهای ارائه شده دستگاه های مربوطه از مرحله شناسایی تا تعلیم سهل، روان و اجرایی باشد.
سهم ۷۰ درصدی بانوان در جامعه تعلیم دهندگان خراسان رضوی
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: ۷۰ درصد جامعه معلمان و تعلیم دهندگان استان خراسان رضوی را بانوان تشکیل می دهند و آقایان تمایلی به حضور در این عرصه ندارند.
سید امیر شوشتری تصریح کرد: برای حمایت از بخش نهضت سوادآموزی نیازمند کمک خادم یاران، بسیج و نیروی هلال احمر به صورت جهادی هستیم، چراکه استخدام آنها به دلیل برخی مشکلات با معذوریت همراه است.
وی با اشاره به طرح های مختلف سواد آموزی در خراسان رضوی بیان کرد: طرح شهید "محمودوند" یکی از طرح های موفق حوزه سواد آموزی بوده است که باید اینگونه طرح ها بیشتر اجرایی شود.
خراسان رضوی رتبه دوم جذب سواد آموزی در کشور را دارد
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: شهرستان های خراسان رضوی بین ۹۳ تا ۹۸ درصد ضریب سواد آموزی دارد که از این جهت رتبه دوم کشوری پس از استان خوزستان را در اختیار دارد.
سید جمال وزیری خاطر نشان کرد: بر اساس کد ملی های ثبت شده در سال تحصیلی جاری، ۲۰ هزار و ۴۴۶ نفر در مقطع دوره ابتدایی از تحصیل بازمانده اند که از این تعداد ۴۳ درصد مردان و ۵۷ درصد را زنان تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه بیشتر بازماندگان از تحصیل در مناطق شهری ساکن هستند، بیان کرد: کمبود نیروی آموزش دهنده، تعریف محدود در سامانه و همچنین نبود منابع اعتباری از مهمترین دلایل اختلال در سیستم آموزشی استان است.
نظر شما